Pages

28 August 2012

Madeleines


Madore

Bahan-bahan ( 18 biji )

  • 80g tepung
  • 1sudu kecil baking powder(BP)
  • 80g mentega tanpa garam
  • 80g gula
  • 2 biji telur
  • 2 sb susu segar
  • sedikit garam
  • sedikit esen vanila

Cara-cara

  1. Ayak tepung, BP dan garam
  2. Cairkan mentega dengan microwave selama 1 minit
  3. Letak telur dalam mangkuk dan pukul dengan hand mixer selama 5 saat. Masukkan gula dan pukul sehingga kembang
  4. Masukkan tepung dan kacau sehingga sebati
  5. Masukkan susu dan mentega cair dan kacau lagi
  6. Masukkan dalam acuan. kemudian bakar dengan microwave pada suhu 600W selama 1 minit - 1minit 20 saat.
  7. ** Acuan tu boleh juga pakai muffin cup